MozillaDanmark, august 2011

Af Jesper Kristensen, 04-09-2011 14:46

MozillaDanmark.dk har gennem tiden været hostet mange forskellige steder, sponsoreret af forskellige virksomheder og personer. Det har ofte været problematisk, da vi ikke selv har haft fuld kontrol over vores hosting-konfiguration. Da vi fx skulle tilføje en wiki til vores side i 2006, måtte vi flytte til nyt webhotel og sponsor, da vi ikke kunne tilføje den i konfigurationen, og vi kunne ikke få fat i vores sponsor for at få dem til at foretage ændringerne. Siden hen har MozillaDanmark.dk været hostet på forskellige webhoteller, og en overgang lå den på min private server, hvilket betød at ingen andre end jeg havde adgang til opsætningen.

For to år siden lykkedes det at få Mozilla til at sponsorere vores hosting, så vi nu har et webhotel sponsoreret af Mozilla, men hvor vi selv har adgang til at ændre opsætningen. I slutningen af juli fik jeg en mail om at det endnu en gang var tid til at forny vores abonnement på vores webhotel. Der er sket en del i Mozilla siden sidste år, og det er nu blevet markant mere bureaukratisk at få Mozilla til at sponsorere os. De to foregående år sendte jeg en mail til Seth fra Mozilla, og fik pengene. Det er nu blevet erstattet af et program kaldet Mozilla Reps, a.k.a. ReMo. I starten af august tilmeldte jeg mig ReMo, med alle de formularer og erklæringer det medfører. Vi har endnu ikke fået bevilget hosting af MozillaDanmark.dk for det kommende år, men tingene skrider fremad, og jeg tror på vi når det, da der er over en måned til deadline for betalingen.

Mozilla Reps

En del af betingelserne for at modtage sponsorat via ReMo er at vi hver måned skal rapportere hvad pengene bruges til. Så da jeg alligevel skal til at tænke over hvad der er sket på MozillaDanmark.dk hver måned, vil jeg også gerne dele dette med jer, for at skabe større indblik i hvad der sker:

Sket i MozillaDanmark i august 2011:

  • Vi har opdateret vores wiki-sider til at være en bedre indgang til brugere der søger support, fx Firefox support forsiden. Før i tiden var der kun en liste over supportartikler med et link til forummet. Der var ingen åbenlys søgemulighed, og fokus var på artiklerne, som desværre ikke er særligt imponerende. Nu har vi mere plads reserveret til forummet, med en liste over de seneste spørgsmål, og vi har en samlet søgefunktion, der søger i både wiki og forum, afgrænset til det enkelte program.
  • Jeg har som sagt ansøgt om at få sponsoreret hosting af MozillaDanmark.dk i et år mere, men har endnu ikke fået svar.
Planer for MozillaDanmark i september 2011:
  • Jeg håber vi får sponsoreret vores hosting af Mozilla, og vil presse på for at der sker noget.