Hver sjette uge

Af Jesper Kristensen, 04-08-2011 13:12

Jeg vil gerne gentage Mozillas plan for hurtige udgivelser, som blev introduceret med Firefox 4, da den har været fejlciteret en del i medierne:
  • Nye versioner af Firefox og Thunderbird kommer hver sjette uge. De indeholder både nye funktioner og sikkerhedsrettelser.
  • Gamle versioner vedligeholdes ikke med sikkerhedsopdateringer. Firefox 6 er sikkerhedsopdateringen til Firefox 5, og Firefox 7 er sikkerhedsopdateringen til Firefox 6. Der er altså ikke planlagt nogen 6.0.1, 6.0.2, 6.0.3 osv.
  • Alle opdateringer store som små kommer nu automatisk med mindre du har slået det fra i dine indstillinger. Det er altså slut med manuelt at skulle sige Ja til en opdatering selvom man har sat Firefox op til at opdatere automatisk.
Man skal ikke lægge for meget vægt i versionsnumrene. Selvom de stiger hurtigere betyder det ikke at der kommer store ændringer hver sjette uge. Det er heller ikke noget nyt at der ikke længere udsendes versioner kun med sikkerhedsopdateringer. Fx indeholdt Firefox 3.6.4 og 3.6.9 begge større nye funktioner. Kompatibilitet med tilføjelser som ikke indstalleres fra addons.mozilla.org kan dog give lidt problemer her i starten indtil udviklerne finder ud af hvordan de skal håndtete den nye cyklus.