Boot to Gecko

Af Jesper Kristensen, 30-07-2011 12:54

Mozilla har lige annonceret Boot to Gecko, et projekt som vil bygge et komplet operativsystem til smartphones baseret på åbne webteknologier.

Nettet har vundet på PC'en, hvor man kan bruge avancerede webapplikationer som fx kontorprogrammer og mailprogrammer på sværs af browsere og operativsystemer. Men situationen er ikke nær så god på det voksende smartphone-marked, hvor Apps har mange flere muligheder end webapplikationer, og derfor er mere populære. Ulempen ved Apps er dog at en App lavet til Android ikke automatisk virker på iPhone eller Windows Phone, og omvendt.

Hvis vi kan få overført alle de gode ting ved Apps til webapplikationer, kan vi undgå at vi som forbrugere bliver låst fast til bestemte leverandører, hvilket betyder bedre smartphones til os.