Sidste chance for at teste Firefox 4 Beta

Af Jesper Kristensen, 11-02-2011 19:12

Jeg har været lidt tavs om Firefox 4 på det sidste, hovedsageligt af to årsager. Den første er at beta-programmet er gået ind i en fase, hvor der udelukkende fokuseres på at finpudse de sidste detaljer til de skinner, og der er derfor ikke lige så mange spændende nyheder. Den anden er at jeg ikke har haft så meget tid til det på det sidste.

Den seneste beta har dog en nyhed at byde på, den såkaldte Do Not Track, hvor du i indstillinger i Firefox under Avanceret kan markere at du ikke ønsker at blive sporet på internettet. Sådan sporing bruges typisk af hjemmesider til enten at lave statistik eller til at målrette de reklamer du ser specifikt mod dig. Lige nu gør funktionen ikke så meget. Firefox fortæller de hjemmesider du besøger, at du ikke vil spores, men der er endnu ingen hjemmesider der respekterer dette valg, men det skal nok komme. Men hvis du ikke vil være afhængig af hjemmesidernes velvilje, kan du som altid stadig installere AdBlock Plus og have kontrollen selv.

Den mobile udgave af Firefox 4 er blevet lidt hurtigere end sidst, og har nu overhalet den indbyggede browser i Android på hastigheden.

Prøv betaerne og hjælp os med at finde de sidste fejl inden den endelige udgivelse.