Ny Firefox 4 Beta med hurtigere JavaScript og grafik

Af Jesper Kristensen, 10-11-2010 23:35

Så er der en ny beta af Firefox 4 klar. I forhold til forrige betaudgave byder den nye på en markant forbedring af JavaScript-ydelsen med projektet med kodenavn JägerMonkey. Hardwareacceleration er også kommet ind endnu flere steder end før i Windows og Mac OS, hvilket gør grafiktunge hjemmesider markant hurtigere (Linux må desværre vente lidt endnu).

Hent den på getfirefox.com/beta.

Ud over ydelse er der også nogle nyheder til webudviklere, hvoraf den vigtigste nok er WebGL, hvormed hjemmesider kan gøre direkte brug af hardwareaccelereret 3D-grafik i browseren.

Denne beta markerer en vigtig milepæl på vejen mod en endelig Firefox 4. Dette er nemlig sidste beta, som introducerer nye features. Fremover kommer der udelukkende fejlrettelser og finpudsninger i beta-opdateringerne. Ændringer, som påvirker udvidelser, vil fra nu af også videst muligt blive undgået, så man kan forvente, at mange flere udvidelser bliver kompatible med Firefox 4-betaerne meget snart.