Raindrop: Eksperiment i webbaseret kommunikation

Af Jesper Kristensen, 23-10-2009 20:41

I dag annoncerede Mozilla Labs og udviklerne bag Thunderbird et nyt projekt, som de kalder Raindrop. Målet er en ny kommunikationsklient, som kan håndtere mail, Twitter, Facebook, blogs, feeds og hvad man ellers kan finde på, på en integreret måde. Programmet kan genkende de forskellige indkomne beskeder, og uden man skal sætte filtre eller andre ting op, sorteres fx beskeder fra familien som vigtige, mens beskeder fra fx maillister eller nyhedsbreve sorteres som noget, man bare skal holde sig orienteret om. De siger: "Du ved, hvilke beskeder, der er vigtige for dig, så hvorfor skulle din mailklient ikke også vide det?". Raindrop er desuden webbaseret, som vi kender det fra webmail. Det er helt nyt og langt fra færdigudviklet. Du kan fx ikke bare lige prøve det, for at se hvad det er, men er nødt til at downloade koden og sætte den op på din egen server, hvis du har sådan en. Læs mere og se en videodemonstration hos Mozilla Labs.